Cherry coke glazed rib fingers

Rib fingers zijn perfect borrelfood. Helemaal als je ze glaceert met cherry coke, barbecuesaus en specerijen. In de dip zit, naast cherry coke, sriracha en kersenconfituur.

Gang
Hapje
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
45 minuten
Wachttijd
3 uur

Bereidingswijze

  1. Doe de cola met de barbecuesaus, knoflook-, uien- en komijnpoeder in een pan. Laat dit koken en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat vervolgens afkoelen en voeg de rib fingers toe. Zet minimaal 1 uur (of 1 nacht) in de koelkast.
  2. Kook daarna de rib fingers met de marinade. Laat op lage stand 30 minuten zacht garen. Neem het vlees uit de marinade en laat afkoelen. Schep vervolgens het vet van de marinade en laat de rest inkoken tot een paar eetlepels. Meng dit met het vlees.
  3. Verwarm een barbecue of grill. Rooster de rib fingers indirect op de barbecue of rooster ze op een lage stand in ongeveer 20 minuten bruin en knapperig.
  4. Kook intussen alle ingrediënten voor de dip in een steelpan in tot ⅓. Laat afkoelen en breng op smaak met peper en zout. Meng een beetje van de dip door het vlees. Serveer de rest van de dip ernaast. Bestrooi tot slot met de bosui.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 flesje cherry coke
  • 6 el barbecuesaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 kilo Iberico rib fingers
  • 2 bosui, in ringetjes

  • 1 flesje cherry coke
  • 1 el barbecuesaus
  • 1 el sriracha
  • 2 el kersenconfituur

Publicatie datum: 15 februari 2024

Gerelateerde recepten