Mexicaanse kippendijspiesjes met snelle mole

Heerlijke gekruide kipspiesjes met frisse toetsen van limoen worden begeleid door een snelle ‘mole’. Daarin zit chocolade, voor wat koffietonen bij de Espresso Martini.

Gang
Hapje
Aantal Personen
20
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de kip met de tacomelange en het komijnzaad en meng goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng vervolgens de mascarpone met limoenrasp en -sap en schep daarna alles door de kip. Laat 1 uur afgedekt marineren (langer mag ook).
  2. Doe voor de mole alle ingrediënten in een steelpan en laat op lage stand doorwarmen en smelten. Meng vervolgens de ingrediënten en breng op smaak met zout.
  3. Rijg de kip aan spiesjes en rooster ze op een grillplaat in 8 minuten gaar. Serveer met de limoenpartjes en de mole.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 kilo kippendijfilet, in stukken van 4 cm
  • 2 el tacomelange
  • 2 tl komijnzaad
  • 100 g mascarpone
  • 1 limoen, geraspt en uitgeperst
  • 1 limoen, in partjes

Snelle mole:

  • 1 potje La Morena red salsa homemade style
  • ¼ potje La Morena sweet onions chipotle
  • 30 g amandel- of pindapasta
  • 20 g pure chocola

  • Extra: 20 houten spiesjes

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2024

Gerelateerde recepten