Mini-crème-brûlées

Publiekslieveling crème brûlée, maar dan in eenpersoons porties. Je maakt het helemaal af in combinatie met zelfgemaakte iced chai latte, waarin je naast vanille,  diverse specerijen verwerkt.

Gang
Amuse
Aantal Personen
12
Bereidingstijd
15 minuten
Wachttijd
2 uur

Bereidingswijze

  1. Meng de eidooiers en het hele ei door elkaar. Verwarm de slagroom met de suiker en de vanillepeul en laat op heel lage stand 15 minuten trekken. Zeef het mengsel boven het eimengsel en meng goed door elkaar.
  2. Verdeel het mengsel over vuurvaste schaaltjes. Zet ze in een braadslede of bakplaat en schenk er kokend water naast zodat de vormpjes in het hete water staan. Zet alles 35 minuten in een oven van 120°C zodat de crèmes stollen (zijn ze na 35 minuten nog vloeibaar, zet ze dan nog 10 minuten terug).
  3. Laat de crèmes afkoelen en bewaar afgedekt in de koeling. Bestrooi op het laatste moment met een dun laagje suiker en karamelliseer met een gasbrander.
  4. Serveer met iced chai latte (zie tip)

Tip Iced Chai latte

Meng 1 eetlepel losse zwarte of Earl Grey thee, 4 stuks steranijs, 2 kaneelstokjes, 4 kruidnagels, 4 kardemompeulen en 4 peperkorrels in een theepot. Schenk er 1 liter kokendheet water bij en laat zo lang trekken naar keuze. Schenk de thee door een zeef. Voeg vervolgens 1 theelepel vanille-essence toe en laat afkoelen. Voor een zoete variant kun je suiker, honing of agave toevoegen. Doe daarna ijsblokken in een longdrink glas, schenk de chai erbij en maak af met een wolkje (plantaardige) melk.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 eidooiers
  • 1 ei
  • 500 ml slagroom
  • 75 g suiker + extra om te bestrooien
  • ½ vanillepeul, in de lengte doorgesneden en het merg eruit

  • Extra: 12 kleine aardewerken of aluminium bakjes, braadslede of bakplaat, gasbrander

Publicatie datum: 15 februari 2024

Gerelateerde recepten