Mini-cannelées met een crème van beurre salé

Niet te weerstaan, deze mini-cannelées. De crème van beurre salé geeft er een verfijnde touch aan.

Gang
Amuse
Aantal Personen
40
Bereidingstijd
15 minuten
Wachttijd
2 uur

Bereidingswijze

  1. Verwarm de melk met vanille en boter op lage stand. Zet de kookpot even van het kookvuur zodat de vanillesmaak er goed in trekt.
  2. Meng intussen de poedersuiker met de bloem in een ruime kom. Vervolgens meng je de eidooiers met de hele eieren. Daarna meng je de eieren met het bloemmengsel.
  3. Verwijder het vanillestokje en breng de melk weer aan de kook. Schenk de kokende melk bij het ei-bloemmengsel en roer alles glad met een garde. Laat afkoelen, roer af en toe en voeg de rum toe. Zet afgedekt 1 uur in de koeling.
  4. Verdeel het mengsel over de vormpjes en bak 10 minuten in een oven van 210°C. Zet de oven dan op 170°C en bak nog 30 minuten. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  5. Klop de gezouten boter luchtig met de mascarpone. Meng er op het laatste moment de karamel door en doe alles in een spuitzak met smal kartelmondje. Garneer de cannelées met een klein toefje crème en Maldonzout naar smaak. Serveer met zelf gemengde thee (zie tip).

Tip Zelf gemengde thee

Geef een gewoon kopje thee een persoonlijk draai door bijvoorbeeld wat anijszaad en citrusschil of gedroogde cranberry’s en kaneel toe te voegen. Of maak gewaagdere combinaties met jeneverbessen en rozemarijn, of voeg wat gedroogde bloemetjes toe.

Ingrediënten

  • 500 ml melk
  • 1 vanillepeul, in de lengte doorgesneden en merg eruit
  • 50 g boter
  • 250 g poedersuiker
  • 100 g bloem
  • 2 eidooiers, losgeklopt
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1,5 el (kruidige) rum
  • 75 g gezouten boter, op keukentemperatuur
  • 50 g mascarpone
  • 1 el vloeibare karamel met zeezout
  • Evt. Maldonzout

  • Extra: spuitzak met smal kartelmondje, 2 siliconen mini-cannelématjes

Publicatie datum: 15 februari 2024