Tempura van kabeljauw, aardappelcrème, krokante sucrine en mayonaise 

Verwen je gasten met deze tempura van kabeljauw! Met een heerlijk krokant korstje, aardappelpuree en babyspinazie is dit een perfect gerecht op je menukaart!

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Ontvel de kabeljauw en snij in 3 gelijke stukken.
  2. Was de spinaziescheuten en hou ze apart.
  3. Bereid de tempura.
  4. Verwarm de friteuse op 180°C. Doe het tempurapoeder in een slakom en voeg er water, zout, peper, look en gehakte peterselie aan toe. Meng tot je een romige textuur krijgt. Dompel de stukken kabeljauw erin en let erop dat ze volledig bedekt zijn met tempura. Bak ze vervolgens in de friteuse tot ze mooi gekleurd zijn.
  5. Snij de sucrine in de lengte in 6 stukken.
  6. Verwarm 100 g puree op een zacht vuurtje of in de microgolfoven.

Presentatie

Leg de spinaziebladeren in een krans en zet een garneerring in het midden ervan. Smeer de aardappelpuree uit op de bodem in de garneerring en leg er de 3 stukken gefrituurde kabeljauw op.

 

Doe de mayonaise in een kommetje.

 

Presenteer de gesneden sucrine op een bordje en zet er het kommetje mayonaise bij.  

Ingrediënten

  • 200 g kabeljauw met vel
  • 100 g Kelderman puree
  • 20 g verse spinaziescheuten
  • 1 sucrine-sla
  • 30 g mayonaise
  • 100 g tempura
  • 1 soeplepel verse, gewassen peterselie
  • Peper, zout, gedroogde look

Publicatie datum: 06 mei 2024