Steak Tartaar

Deze Belgische klassieker kan niet ontbreken op je menukaart! Gemaakt van fijngehakt rundvlees en gepresenteerd met een heerlijke mix van verse groenten. Serveer met lekkere frietjes en een toefje mayonaise. Je gasten zullen gastronomisch genieten!

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Hak het vlees fijn met de hakmolen of met een mes.
  2. Hak de kappertjes, de peterselie en de sjalot fijn en hou ze apart.
  3. Meng alles met een flinke soeplepel mayonaise.
  4. Voeg het rundvlees toe aan de bereiding en meng alles door elkaar.
  5. Breng op smaak met tabasco, worcestersaus, zout en peper naar smaak.
  6. Plaats een kookring midden op het bord, vul hem met het mengsel en dresseer de salade en de tricolore tomatenpartjes in een krans errond.
  7. Dien de frietjes op in een schaaltje bij het bord.

Ingrediënten

  • Tricolore tomaatjes
  • 50 g mayonaise
  • 200 g rundvlees
  • Enkele takjes verse peterselie
  • 15 g kappertjes
  • 15 g sjalot
  • Worcestersaus
  • Enkele druppels tabasco
  • 100 g frieten Farm Frites Steakhouse 
  • 50 g mesclun
  • Peper, zout

Publicatie datum: 17 mei 2024