Kabeljauw op Oostendse wijze

Dit prachtig bordje van Kabeljauw op Oostendse wijze is een streling voor het oog! De zeevruchten zorgen voor een verfijnde smaak en de romige saus maakt het gerecht helemaal af. Perfect om te serveren met Sauvignon blanc.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Snij voor de saus een halve sjalot fijn en laat die zweten. Voeg een snuif gebroken peper toe. Deglaceer met witte wijn en laat tot de helft inkoken. Voeg de visbouillon toe en laat opnieuw tot de helft inkoken. Voeg de room toe, laat inkoken tot een romige saus en hou apart.
  2. Kook de wortelen en glaceer ze in boter. Hou apart.
  3. Schep bolletjes uit de courgette met een bolletjeslepel, glaceer ze en hou ze apart.
  4. Warm de puree op in een pan met een klontje boter.
  5. Kook de mosselen.
  6. Gaar de spinazie met zout, peper en muskaatnoot.

Presentatie

Schik de kabeljauw tegen de rand van het bord. Schep rechts van de kabeljauw een lepel puree. Leg de gegaarde spinazie erop en werk af met de versiering van soezenbeslag.

 

Giet de saus op een deel van de kabeljauw en schik er naar eigen voorkeur de courgette, wortelen, garnalen en mosselen bij. 

Ingrediënten

  • 200 g kabeljauwfilet met vel
  • 10 g grijze garnalen
  • 3 mosselen
  • 1 courgette
  • 3 wortelen met loof
  • 100 g verse spinaziescheuten
  • 100 g Grand Gérard visbouillon
  • 2 dl Meyerij kookroom 20%
  • 1 sjalot
  • 50 g witte droge wijn
  • Gebroken peper, zout, muskaatnoot in poeder
  • 50 g Kelderman puree
  • Didess versiering op basis van soezenbeslag en tomaat

Publicatie datum: 06 mei 2024