Favourite Dish: Filet Pur met frietjes

De meeste Belgen zijn zot van frietjes, zeker als je het combineert met een heerlijk stuk vlees. Hier kan je ons recept vinden voor Filet Pur met frietjes.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Bak de filet pur tot de gewenste garing en zet hem apart.
  2. Hou de pan van het vlees bij om de saus te maken maar verwijder vooraf het overtollige vet.
  3. Snij de champignons in schijfjes en bak ze in de pan van het vlees. Zodra ze gebakken zijn, de champignons deglaceren met 10 cl fond Grand Gérard. Je kan eventueel ook deglaceren met porto of cognac. Laat reduceren tot de helft, voeg dan 20 cl Meyerij kookroom 20% toe en laat opnieuw inkoken tot de gewenste dikte. Bijkruiden met peper en zout.
  4. Voor de groentetartaar: snij de groenten in brunoise, doe ze in een kom en meng ze met een geutje olijfolie. Voeg peper en zout toe en meng alles door elkaar.
  5. Plaats een kookring in het midden van een bord en vul die met 2 eetlepels van de groentetartaar. Haal de kookring weg, leg de filet pur op de tartaar en strooi er een snuif grof zout van Guérande over.
  6. Werk het bord af met een soeplepel zoete-aardappeldip die je een mooie streep over het bord trekt.
  7. Dien op met de archiducsaus en frietjes.

Ingrediënten

  • 225 g Holstein runderfilet-pur
  • 150 g Verse friet
  • 25 g Medline Zoete-aardappeldip
  • 60 g Shiitake mini
  • 65 ml Kookroom 20%
  • 20 g Broccoli
  • 20 g Courgette
  • 20 g Rode paprika
  • 20 g Groene paprika

Publicatie datum: 15 maart 2024