Hazenstoofpot met appel, zilveruitjes en paddenstoelen

Rijke wildstoofpot van haas in rode wijn, appel, paddenstoelen en zilveruitjes.

Gang
Hoofdgerecht Tussengerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
2 uur 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Bestrooi het vlees met peper, zout en bloem.
  2. Verhit boter en olie in een stoofpan. Bak het vlees in porties rondom bruin aan. Haal uit de pan.
  3. Fruit de ui en knoflook glazig in het braadvet. Voeg wortel en selderij toe en bak enkele minuten mee.
  4. Blus af met rode wijn en laat 5 min. inkoken.
  5. Voeg het vlees weer toe samen met de wildfond, laurier, tijm, kruidnagels en appelstroop.
  6. Laat op laag vuur ± 2 uur zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
  7. Voeg na 2 uur de appelschijven, paddenstoelen en zilveruitjes toe.
  8. Laat nog 30 min. mee garen tot alles zacht is en de saus mooi gebonden is.

Ingrediënten

  • 800 g hazenstoofvlees (in grove stukken)
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 winterwortel, in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • 2 kruidnagels
  • 2 kruidige appels (bijv. Elstar of Jonagold), in partjes
  • 200 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, enz.)
  • 150 g zilveruitjes (vers of uit pot, uitgelekt)
  • 500 ml stevige rode wijn
  • 200 ml wildfond
  • 1 eetlepel appelstroop of rodebessenconfituur
  • Zout en zwarte peper

Publicatie datum: 24 oktober 2025