Verse crème brûlée

Een Franse klassieker met een romige custard en een knapperige gekarameliseerde suikerlaag. Geserveerd met vers fruit.

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
10
Type keuken
Frans

Bereidingswijze

  1. Maak een ruban met eigeel en vanillesuiker.
  2. Warm de slagroom op meng deze goed met de ruban.
  3. Doe dit mengsel in een GN laat 25 à 30 minuten bakken in de oven op 99°C.
  4. Zet de GN in de diepvries en laat afkoelen.
  5. Haal de GN na het afkoelen uit en steek de crème in porties uit met een ring.
  6. Strooi de suiker over de portie crème en brand af voor het serveren.

Tip

Werk af met slagroom, caramel crumble (Jordà), besjes (framboos, braambessen, rode bes) en atsina cress.

Ingrediënten

  • 1 l Meyerij slagroom zonder suiker 40%
  • 12 eieren
  • 150 g vanillesuiker
  • 1 dl room 40%
  • 200 g fijne bietsuiker

Publicatie datum: 24 oktober 2025