Panna cotta vanille

Een zijdezacht dessert met een verfijnde vanillesmaak, afgewerkt met een krokante speculoos-hazelnoot crunch en vers fruit.  

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
1
Type keuken
Belgisch

Bereidingswijze

  1. Laat de gelatine weken in water.
  2. Snij één vanillestok in 2 delen.
  3. Breng de slagroom en volle melk aan de kook met de vanillestok en voeg dan de suiker toe.
  4. Voeg de geweekte gelatine toe, roer door en zet voor af.
  5. Stort in siliconemat en plaats in koeling.
  6. Dresseer voor serveren met de speculoos hazelnoot crunch.

Tip

Werk af met frambozengel, atsina cress en een waaier van verse abrikoos.

Ingrediënten

  • 3 g gelatineblad
  • 300 g Meyerij volle melk
  • 300 g Meyerij slagroom zonder suiker
  • 100 g fijne suiker
  • 1 vanillestokje
  • 15 g speculoos hazelnoot crunch

Publicatie datum: 24 oktober 2025