Vitello tonnato met tonijnschuim

Een creatieve variatie op de klassieker: vitello in brunoise met romig tonijnschuim, krokante kappertjes en geroosterde kerstomaat. Een harmonie van texturen en smaken, ideaal als elegant voorgerecht.

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
1
Type keuken
Italiaans
Bereidingstijd
10 minuten

Bereidingswijze

  1. Snij een brunoise van de vitello.
  2. Maak een dressing van de tonijn en mayonaise en meng de helft met de brunoise. De andere helft van de dressing meng je met de wittewijnsaus.
  3. Rooster de kerstomaatjes en pureer.
  4. Rol de anjovisfilets op en frituur de kappertjes.
  5. Maak de vitello op in ringvorm en dresseer de rest van de dressing eroverheen. Werk af met garnituur naar keuze.

Tip

Werk af met perkamentbrood en haringkaviaar.

Ingrediënten

  • 80 g Kalfs vitello tonnato
  • 30 g Grand Gérard Tonijn in water
  • 20 g Ortiz Ansjovisfilets in olijfolie
  • 5 g Krulpeterselie
  • 15 ml Grand Gérard Kappertjes
  • 30 ml O’Life Citroen-wittewijnsaus
  • 30 g Kerstomaatjes

Publicatie datum: 24 juni 2025