Vitello tonnato classico

Een klassiek Italiaans voorgerecht met sous-vide gegaarde kalfsfilet, geserveerd met een romige tonijnsaus, kappertjes en frisse mesclun. Elegant, zacht van smaak en klaar in enkele minuten.

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
1
Type keuken
Italiaans
Bereidingstijd
5 minuten

Bereidingswijze

  1. Kruid de kalfsmuis naar keuze en vacumeer, stel de sous-vide op 55°C in en gaar 4 à 5 uur. Bak hierna even kort aan.
  2. Snij het vlees in dunne schijfjes, werk af met de dressing, kappertjes, mesclun en peterselie.

Tip

Werk af met variatie (halve) kerstomaatjes voor extra kleur.

Ingrediënten

  • 80 g Kalfsfilet d’Anvers keukenklaar
  • 25 g Maurice Mathieu Vitello tonnato-saus
  • 15 ml Grand Gérard Kappertjes
  • 5 g Krulpeterselie
  • 20 g Sla mesclun

Publicatie datum: 24 juni 2025