Tuintje van chocolademousse

Luchtige chocolademousse op smaak gebracht met pure callets, afgewerkt met notencrumble, rode vruchtencoulis, cacaopoeder en frisse bloemblaadjes. Een verfijnd en elegant dessert.

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
1
Type keuken
Belgisch

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade callets au bain marie.
  2. Klop ondertussen het eigeel met de suiker tot een geheel.
  3. Roer de gesmolten chocolade erdoorheen.
  4. Klop het eiwit stijf en roer deze mee door het chocolademengsel.
  5. Klop de room half op en spatel deze ook mee in het mengsel.
  6. Laat opstijven in de koelkast.
  7. Hak de noten grof en rooster in een pan.
  8. Doe de mousse op een (diep) bord en werk af met de notencrumble, rode vruchtencoulis en cacaopoeder.

Tip

Werk af met bloemblaadjes en frisse citroenverbena.

  

Ingrediënten

  • 20 ml Meyerij Slagroom zonder suiker 40%
  • 60 g Callebaut Callets puur
  • 1,5 stuk De Rooije Hen Scharreleieren M
  • 1 el Fijne griessuiker
  • 10 g Boiron Coulis van rood fruit
  • 10 g Valrhona Cacaopoeder
  • 20 g Daendels Notenmelange ongezouten

Publicatie datum: 03 juni 2025