Tomaat garnaal

Een klassieker uit de Belgische keuken: een sappige tomaat gevuld met handgepelde grijze garnalen, romige mayonaise en verse kruiden. Geserveerd op knapperige kropsla met ei en een fris schijfje citroen.

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
1
Type keuken
Belgisch

Bereidingswijze

  1. Emondeer de tomaat en hol uit.
  2. Leg twee blaadjes kropsla op ijswater.
  3. Kook een eitje en hak fijn.
  4. Meng de garnalen met mayonaise en peterselie.
  5. Vul de tomaat met de garnalen en werk af met citroen.

Tip

Werk af met dille.

Ingrediënten

  • 80 g Prim7stars Handgepelde grijze garnalen
  • 1 Tomaat Baron
  • 10 g Kern Belgische mayonaise
  • 2 blaadjes Kropsla
  • 1/8 Citroen
  • 3 g Gehakte peterselie
  • 1/2 De Rooije Hen Scharreleieren M

Publicatie datum: 19 juni 2025