Spicy falafelcups met geitenkaas en roze peper

Luchtige geitenkaascrème in crispy falafelcups, met roze peper, dille en een frisse twist van rode grapefruit. Perfect als verfijnde amuse.

Gang
Amuse Hapje
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Klop de geitenkaas met de slagroom luchtig. Plet de rozepeperkorrels en hak de dille fijn. Meng de kaas met de peperkorrels en dille en breng op smaak met zout.
  2. Bak de pompoenpitten in olijfolie tot ze beginnen te knappen. Bestrooi met zout en laat afkoelen.
  3. Schil de grapefruit en snij de partjes in kleine stukjes.
  4. Vul de falafelcups met de geitenkaascrème. Garneer met stukjes rode grapefruit, pompoenpitten en een takje dille. Serveer direct.

Ingrediënten

  • 200 g verse geitenkaas
  • 75 ml slagroom
  • 5 g rozepeperkorrels
  • 10 g dille + extra takjes ter garnering
  • 25 g pompoenpitten
  • olijfolie
  • 1 rode grapefruit
  • 24 spicy african falafelcups

Publicatie datum: 09 mei 2025

Bijpassende dranksuggestie