Pittige pinsa met venkel

Pittige pinsa met venkel en feta: luchtig en krokant deeg, belegd met harissa-tomatensaus, venkel, feta en olijven. Afgemaakt met citroen en verse kruiden.

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit een (hout)oven* tot ongeveer 200-220°C. *In plaats van een houtoven kun je ook een hete lucht oven gebruiken op 220°C.
  2. Hak de knoflook fijn.
  3. Fruit de knoflook en de ansjovis in olijfolie uit het blikje tot de knoflook lichtbruin is. Prak de ansjovisfilets. Voeg de tomatensaus en harissa toe en breng de saus aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Snij de venkelknol in flinterdunne schijfjes op een mandoline.
  5. Beleg de pinsa’s met de tomatensaus en verdeel de venkel, olijven en feta erover.
  6. Bak de pinsa’s ongeveer 5 minuten in de houtoven.
  7. Rasp voor het serveren citroenschil over de pinsa’s en garneer met blaadjes munt en basilicum.

Variatietip

Vervang de feta door burrata voor een romigere topping of gebruik geitenkaas voor een subtielere smaak. Extra groenten? Voeg dunne schijfjes (gegrilde) courgette of artisjokharten toe.

  

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje ansjovis in olijfolie
  • olijfolie
  • 1 fles tomatensaus (720 ml)
  • 1 el harissapoeder
  • 1 venkelknol
  • 5 pinsa classica
  • 200 g zwarte olijven zonder pit
  • 500 g feta
  • 1 citroen
  • munt
  • basilicum

Publicatie datum: 22 mei 2025