Pistache-cheesecake met aardbeien

Pistache-cheesecake met aardbeien: romige cheesecake op een Oreo-bodem, met pistache, aardbeiengelei en gekaramelliseerde popcorn voor een knapperige twist.

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
45 minuten
Wachttijd
6 uur

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bodem van een taartring of springvorm van 24 centimeter met bakpapier en de randen met acetaatfolie. Smelt 100 gram boter. Maal de oreokoekjes fijn en voeg de boter toe. Bedek de bodem van de vorm met dit mengsel en druk goed aan.
  2. Bereid de cheesecakebasis volgens de instructies op de verpakking. Voeg aan het einde van het opkloppen de pistachepasta en pistachestukjes toe. Meng goed door. Vul de vorm met de cheesecakevulling en strijk glad. Laat 4 uur opstijven in de koelkast.
  3. Week de gelatineblaadjes in koud water. Breng de aardbeipuree, het water en 50 gram suiker aan de kook en pureer glad met een staafmixer. Zeef de puree en voeg de tabasco toe. Verwarm 1/3 van de aardbeipuree en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Meng dit door de rest van de aardbeipuree. Laat afkoelen tot het lobbig wordt en giet de gelei over de cheesecake. Laat opnieuw 2 uur opstijven.
  4. Bak in een scheut olie popcorn van de popcornmais. Doe over in een kom. Kook een karamel van de rest van de kristalsuiker, honing en 3 eetlepels water. Haal de pan van het vuur en roer de rest van de boter (30 gram), baking soda en zwarte peper erdoor. Meng de karamel meteen met de popcorn en spreid uit op bakpapier. Laat afkoelen.
  5. Garneer de taart met karamelpopcorn en bestrooi met een beetje zwarte peper uit de molen.

Gemakstip

Gebruik kant-en-klare zoete popcorn voor het garneren van de taart.  

Ingrediënten

  • 100 g boter
  • 250 g oreo koekjes
  • 1 liter cheesecake debic
  • 100 g pistachepasta
  • 100 g pistachestukjes
  • 6 blaadjes gelatine
  • 500 ml aardbeipuree
  • 100 ml water
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 2 el tabasco
  • 20 g popcornmais
  • 1 el honing
  • 1 tl gestampte zwartepeperkorrels
  • ½ tl baking soda
  • taartring of springvorm van 24 cm
  • acetaatfolie

Publicatie datum: 20 mei 2025