Pepperoni pizza met knoflook en hot honey

Pepperoni pizza met hot honey: een krokante bodem, gesmolten mozzarella, schijfjes pepperoni en pittige honing voor een verfijnde zoet-pittige smaakbalans.

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
20 minuten
Oventijd
5 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit de honing met de chiliflakes ongeveer 10 minuten op laag vuur.
  2. Beleg de pizzabodems met extra tomaten polpa, geraspte mozzarella en plakjes pepperoni. Schep er grof gehakte knoflook over.
  3. Bak de pizza’s 5 minuten in een hete oven van 220°C.
  4. Snij in punten en serveer met een swirl hot honey.

Variatietip

Ook lekker met chorizo of venkelsalami.

Ingrediënten

  • 250 ml honing
  • 2 tl chiliflakes
  • 5 pizzabodems met tomaat van 29 cm
  • 800 g tomaten polpa
  • 400 g geraspte mozzarella
  • 100 g grof gehakte knoflook op olie
  • 250 g pepperoni

Publicatie datum: 06 mei 2025