Mousse van witte chocolade met bietengelei

Wittechocolademousse met een verrassende twist: rodebietengelei, krokante hazelnoten en frisse munt voor een perfect gebalanceerd dessert of hapje.

Gang
Nagerecht Hapje
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Bereid de chocolademousse met de melk volgens de aanwijzing op de verpakking. Doe over in een spuitzak en vul hier 10 kleine glaasjes mee.
  2. Week de gelatine in water. Breng het rodebietensap met de suiker aan de kook en los de gelatine erin op. Laat afkoelen maar verwerk nog voor de gelatine gaat hangen. Giet op elke glaasje chocolademousse een beetje bietensap en laat opstijven.
  3. Rooster de hazelnoten en hak ze fijn. Top de bietengelei met fijngehakte hazelnoten. Druppel er extra vierge olijfolie over en garneer met kleine muntblaadjes.

Ingrediënten

  • 150 g witte chocolademousse mix
  • 175 ml volle melk
  • 3 gelatineblaadjes
  • 200 ml rodebietensap
  • 50 g suiker
  • 50 g hazelnoten
  • extra vierge olijfolie
  • munt
  • 10 kleine glaasjes

Publicatie datum: 09 mei 2025

Bijpassende dranksuggestie