Mini garnalensaté met mango-passiefruitglaze

Mini garnalensaté van black tiger garnalen, pittige mango-passiefruitglaze en verse koriander. Een exotisch en perfect gebalanceerd hapje.

Gang
Amuse
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Rijg de garnalen aan satéstokjes.
  2. Meng de passievruchtpuree, spicy mangosiroop, sojasaus, honing en chilipoeder in een steelpan.
  3. Breng aan de kook en laat inkoken tot een glazuurachtige consistentie.
  4. Bestrijk de garnalen met het glazuur en grill of bak ze kort tot ze gaar zijn.
  5. Garneer met verse passievrucht en fijngehakte koriander. Serveer direct.

Vegetarisch alternatief

Vervang de garnalen door king oyster mushrooms (eikenhaas) of tofublokjes voor een stevige bite. Marineer ze in de passievrucht-mangoglaze en grill tot ze gekarameliseerd zijn. Garneer met passievrucht en koriander.  

Ingrediënten

  • 500 g gepelde black tiger garnalen 41/50
  • 100 ml passievruchtpuree
  • 50 ml spicy mangosiroop
  • 25 ml sojasaus
  • 2 el honing
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 passievrucht
  • 10 g koriander
  • satéstokjes

Publicatie datum: 09 mei 2025

Bijpassende dranksuggestie