Medaillon van kalfsfilet

Medaillon van kalfsfilet d’Anvers, BBQ-crumble, chorizosaus, gebrande ui met brunoise van butternut en selderpuree

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
1
Type keuken
Belgisch

Bereidingswijze

  1. Bak het stuk vlees op een zacht vuur terwijl je het arroseert met de boter.
  2. Bereid de chorizosaus: bak de chorizo, voeg de room toe, laat inkoken en breng op smaak.
  3. Kook een ui in zijn geheel in gezouten water.
  4. Warm de selderpuree op en hou hem warm.
  5. Snij ondertussen de butternut in brunoise en kook hem.
  6. Wanneer de groenten gaar zijn, giet je ze af. Snij dan de ui doormidden, brand hem af met de keukenbrander en schep de brunoise van butternut erin.
  7. Presenteer op een bord zoals op de foto.

Ingrediënten

  • 110 g filet d’Anvers
  • 1 ui
  • 80 g knolselderpuree
  • 30 g chorizo
  • 100 ml kookroom 20%
  • 50 g butternut
  • 30 g BBQ-crumble

Publicatie datum: 28 april 2025