Krokante kip piri piri

Gemarineerde kipdijfilet met gestoofde groenten, kruidige knoflookmayonaise en een vleugje citroen. Perfect voor een pittig menu.

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
1 uur
Oventijd
40 minuten
Wachttijd
2 uur

Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit.
  2. Wrijf de kipdijfilets in met olie, citroenschil en piri piri mix. Laat minimaal 2 uur marineren. Bak de kip 40 minuten in een oven van 180°C. Bewaar het braadvocht.
  3. Snij de paprika’s in repen en de courgette in stukken. Snipper de rode uien en hak de knoflook en peterselie fijn. Snij de tomaten in kleine blokjes.
  4. Verhit ruim olijfolie in grote braadpan en bak hierin de ui, paprika en 2/3 van de knoflook tot ze iets kleuren. Doe het paprikapoeder erbij en bak kort mee. Voeg dan courgette, tomaat, olijven, helft van de peterselie, braadvocht, witte wijn en oregano toe en laat de groenten 10 minuten stoven.
  5. Meng de mayo met de rest van de knoflook en piri piri saus.
  6. Serveer de kip piri piri met gestoofde groenten en knoflookmayonaise. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Variatietip

Gebruik hele kippendijen of kippenbouten voor een extra sappig resultaat. Ook kun je grote garnalen op deze piri piri wijze bereiden.

Opmaaktip

Serveer de kip in een gietijzeren pan of schaal op tafel omringd met de gestoofde groenten. Serveer de piri piri mayonaise er apart bij.  

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 20 kipdijfilets (ca. 2 kg)
  • olijfolie
  • 4 el piri piri mix
  • 1 kg paprika (geel en rood)
  • 1 kg courgette
  • 2 rode uien
  • 10 teentjes knoflook
  • 25 g bladpeterselie
  • 500 g tomaten
  • 1 el zoet paprikapoeder
  • 200 g groene olijven zonder pit
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 el gedroogde oregano
  • 250 g mayonaise
  • 150 ml piri piri saus

Publicatie datum: 09 mei 2025