Korean Fried Chicken

Korean Fried Chicken: extra krokante borrelpootjes met pittige glaze, sesam en lente-ui. Geserveerd met kimchi en gepekelde radijs voor een authentieke touch.

Gang
Hoofdgerecht Bijgerecht
Type keuken
Aziatisch
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Snij de lente-ui in ringen en de gepekelde radijs in dunne schijfjes. Rooster het sesamzaad.
  2. Dep de borrelpootjes droog. Meng het aardappelzetmeel met zout en witte peper.
  3. Voeg het ijskoude bruiswater toe en roer kort door (niet overmixen, klontjes zijn prima).
  4. Wentel de kip door het beslag en laat 10 minuten rusten.
  5. Verhit ondertussen de frituur tot 150°C.
  6. Frituur de kip in kleine porties 5-6 minuten, laat uitlekken op een rooster.
  7. Verhoog de temperatuur naar 180°C en frituur opnieuw 2 minuten tot goudbruin en heel krokant. Laat kort uitlekken en bestrooi direct met een beetje extra zout.
  8. Verwarm de Korean chicken sauce tot lauwwarm. Voeg de gefrituurde kip toe en hussel kort door de saus.
  9. Garneer met geroosterd sesamzaad en lente-ui.
  10. Serveer met de schijfjes radijs en kimchi.

Ingrediënten

  • 2 lente-uien
  • 500 g gepekelde radijs
  • 20 g sesamzaad
  • 3 kg scharrelkip borrelpootjes
  • 300 g aardappelzetmeel
  • 10 g zout
  • 5 g witte peper
  • 400-500 ml bruisend water (ijskoud)
  • 300 ml sweet & spicy Korean chicken sauce
  • 500 g kimchi

Publicatie datum: 09 mei 2025