Jerk chicken met tamarindesaus

Pittig gekruide kippendijen met krokante patacones, geroosterde kokos en een frisse mango-habanerosalsa.

Gang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
1 uur 15 minuten
Oventijd
40 minuten
Wachttijd
2 uur

Bereidingswijze

  1. Wrijf de stukken kip in met de olie en vervolgens met de jerk rub en het zout. Laat minimaal 2 uur marineren, bij voorkeur een nacht.
  2. Rooster de kip 40 minuten gaar in een oven van 180°C. Rooster de kokosflakes de laatste 5 minuten mee in de oven.
  3. Verwijder de schil van de bakbananen en snij ze in stukken van 5 centimeter. Bak ze bruin in een dikke laag olie (of in de friteuse). Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Laat uitlekken en druk elk stuk plat onder een pan of sla ze plat met een keukenhamer. Bak ze vervolgens opnieuw in olie of in de friteuse tot ze bruin en knapperig zijn. Dit zijn de patacones.
  4. Hak de knoflook en gember fijn en verhit met de tamarinde, bruine suiker, sojasaus en 200 milliliter water. Roer goed en laat zachtjes koken tot de gewenste dikte.
  5. Snij de rode uien in halve ringen. Pers een limoen uit en snij de andere in dunne partjes. Meng het limoensap met de uien en laat 15 minuten marineren.
  6. Snij de bladeren los van de kropjes babyromaine. Snij de avocado’s in repen. Maak een salade van de romaine, avocado, gemarineerde ui en habanerosalsa.
  7. Serveer de kip met de tamarindesaus en patacones. Serveer de mangosalade erbij met een partje limoen. Bestrooi met de geroosterde kokosflakes.

Ingrediënten

  • 20 stuks scharrelkipdij met vel
  • 50 ml olie
  • 2 el jamaican jerk rub
  • 20 g zout
  • 50 g kokossnippers
  • 4-5 bakbanaan
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 100 g tamarindepasta
  • 2 el bruine suiker
  • 50 ml sojasaus
  • 2 rode uien
  • 2 limoenen
  • 500 g mango-habanerosalsa
  • 2 kropjes babyromaine
  • 2 avocado’s

Publicatie datum: 09 mei 2025