Jalapeño-poppers gevuld met roomkaas en limoen

Pittig, romig en krokant: gevulde jalapeño-poppers met limoen en roomkaas.

Gang
Hapje
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Snij de jalapeño pepers in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Behoud het steeltje aan een helft.
  2. Snij de basilicum fijn, rasp de schil van de limoenen en pers het sap uit een halve limoen (de rest van het sap wordt niet gebruikt). Rasp de Parmezaanse kaas en meng met de roomkaas, limoenschil, het limoensap en de basilicum. Vul 20 van de jalapeño helften royaal met dit mengsel en sluit af met de andere helft.
  3. Meng de bloem met de eieren. Haal de gevulde jalapeño’s erdoor en wentel ze vervolgens door de panko. Zorg dat de paneerlaag overal goed hecht.
  4. Verhit de frituurolie tot 180°C. Frituur de gepaneerde jalapeño-poppers in batches gedurende 2-3 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Serveer de jalapeño-poppers op een schaaltje, gegarneerd met verse frambozen om de mond te blussen.

Variatietip

  • Vervang de roomkaas door ricotta voor een luchtigere vulling of voeg fijngehakte chorizo toe voor extra hartigheid.
  • Minder pittig? Gebruik mini-paprika’s in plaats van jalapeño’s voor een zoetere variant.

Ingrediënten

  • 20 jalapeño pepers
  • 300 g roomkaas
  • rasp van 2 limoenen
  • 10 g verse basilicum
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 g bloem
  • 3 eieren
  • 200 g panko
  • frituurolie
  • 150 g verse frambozen

Publicatie datum: 09 mei 2025

Bijpassende dranksuggestie