Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snij de jalapeño pepers in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Behoud het steeltje aan een helft.
Snij de basilicum fijn, rasp de schil van de limoenen en pers het sap uit een halve limoen (de rest van het sap wordt niet gebruikt). Rasp de Parmezaanse kaas en meng met de roomkaas, limoenschil, het limoensap en de basilicum. Vul 20 van de jalapeño helften royaal met dit mengsel en sluit af met de andere helft.
Meng de bloem met de eieren. Haal de gevulde jalapeño’s erdoor en wentel ze vervolgens door de panko. Zorg dat de paneerlaag overal goed hecht.
Verhit de frituurolie tot 180°C. Frituur de gepaneerde jalapeño-poppers in batches gedurende 2-3 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de jalapeño-poppers op een schaaltje, gegarneerd met verse frambozen om de mond te blussen.
Variatietip
Vervang de roomkaas door ricotta voor een luchtigere vulling of voeg fijngehakte chorizo toe voor extra hartigheid.
Minder pittig? Gebruik mini-paprika’s in plaats van jalapeño’s voor een zoetere variant.