Gefrituurde raviole met langoest op Aziatische wijze

Gefrituurde raviole met langoest, currysaus en wasabi furikake voor een verrassende smaak. Perfect voor een verfijnde menukaart.

Type keuken
Aziatisch

Bereidingswijze

  1. Kook de raviole al dente, giet af en laat afkoelen. Paneer de raviole vervolgens met het ei en het Panko paneermeel. Frituur de raviole en zet opzij.
  2. Bereid de gestoofde paprika’s door ze te koken met de Simbal Oelek en de Thaise rode curry en laat verder compoteren.
  3. Maak de currysaus met de kokosmelk, de kookroom, de appel en het gele currypoeder. Laat inkoken tot de gewenste textuur.
  4. Schik de bereide elementen en de resterende ingrediënten zoals op de foto.

Ingrediënten

  • 1 raviole met langoest
  • 1 gamba
  • 30 g brunoise van paprika
  • 5 g paprikacrème
  • 100 g kokosmelk
  • 5 g Bresc Thaise rode curry
  • 5 g Sligro gele currypoeder
  • 100 g kookroom 20%  
  • 20 g appel voor de currysaus
  • 10 g Crispy Wasabi Furikake
  • 20 g Panko paneermeel 
  • 1 ei
  • 2 g Simbal Badjak

Publicatie datum: 30 juni 2025