Gefrituurde mosselen met gochujangmayonaise

Gefrituurde mosselen in luchtig bierbeslag met panko, geserveerd met pittige gochujangmayonaise. Perfect als verfijnde snack of moderne amuse.

Gang
Amuse Lunchgerecht Hapje
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Ontdooi het mosselvlees en dep het droog.
  2. Meng de mayonaise met 2 eetlepels van de gochujang.
  3. Snij de bosuien in stukken van 10 centimeter, snij deze over de lengte in dunne repen en leg ze een uur in ijswater zodat ze krullen.
  4. Meng de bloem, maïzena, het bakpoeder, zout en paprikapoeder. Meng de rest van de gochujang met een beetje bier tot een gladde, klontvrije pap. Voeg deze samen met de rest van het bier toe aan de droge ingrediënten.
  5. Klop het eiwit schuimig en meng het door het beslag.
  6. Bestuif de mosselen met een beetje bloem, haal ze door het bierbeslag en daarna door de panko.
  7. Frituur de mosselen op 180°C tot de panko goudbruin is. Serveer met de gochujangmayonaise en bosuikrullen.

Tip

Vegetarisch alternatief: gebruik tofublokjes van ongeveer 3 centimeter (ter grootte van een mossel). Bestrooi ze voor het paneren met zout.  

Ingrediënten

  • 1 kg mosselvlees (diepvries)
  • 200 ml (kewpie) mayonaise
  • 4 el gochujang
  • 2 bosuien
  • ijsblokjes
  • 300 g bloem + extra om te bestuiven
  • 50 g maïzena
  • 10 g bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 300 ml bier
  • 1 eiwit
  • 200 g panko

Publicatie datum: 06 mei 2025