Geflambeerde tartelette met perzik

Geflambeerde tartelette met gegrilde perzik: krokant zanddeeg, mascarponecrème en gekaramelliseerde amandelen. Aan tafel geflambeerd met bourbon.

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit de suiker, 20 gram honing en water tot het karamelliseert. Schep de amandelen en vanille-extract erdoor en roer tot alle amandelen bedekt zijn met een laagje karamel. Spreid ze uit op bakpapier en houd de amandelen los van elkaar. Laat afkoelen.
  2. Verhit de tarteletjes een paar minuten in een oven van 200°C en laat afkoelen.
  3. Verwijder de zaden uit 1 rode peper en hak samen met de rozemarijnnaalden heel fijn. Snij de andere rode peper in dunne, schuine stukjes.
  4. Sla de mascarpone cream op volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng er de fijngehakte peper en rozemarijn door. Vul de tarteletjes ermee en laat 30 minuten opstijven.
  5. Verhit een grillplaat. Snij 4 van de perziken met de schil elk in 10 parten en smeer ze in met olie. Rooster ze op de snijvlakken tot ze een mooi streeppatroon hebben.
  6. Schil 2 perziken en pureer ze met de rest van de honing. Passeer door een fijne zeef.
  7. Garneer de tarteletjes met partjes gegrilde perzik, gekarameliseerde amandelen, blaadjes atsina cress en stukjes rode peper. Druppel er de perziksaus over. Flambeer aan tafel met bourbon.

Variatietip

Je kunt deze tartelletjes ook garneren met ander zomerfruit, zoals abrikozen, frambozen of aardbeien.  

Ingrediënten

  • 60 g fijne kristalsuiker
  • 40 g honing
  • 2 el water
  • 200 g rookamandelen
  • ½ tl vanille-extract
  • 10 tartelette sables 8,5 cm Pidy
  • 2 rode pepers
  • 5 g verse rozemarijnnaalden
  • 1 liter cream plus mascarpone
  • 6 rijpe perziken
  • olie
  • 1 bakje atsina cress
  • 200 ml bourbon

Publicatie datum: 22 mei 2025