Citroencannoli met pistache en roze peper

Citroencannoli met pistachepesto: krokante cannoli gevuld met frisse sabayonne, pistache-ijs en roze peper. Een verfijnd dessert met een aromatische twist.

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Snij de ingelegde citroen in kwarten en snij het vruchtvlees van de schil, dit wordt niet gebruikt. Maak een pesto van de citroenschil, pistachenoten, honing, roze peper en olijfolie. Voeg water toe om de juiste dikte te krijgen.
  2. Laat de dragontakjes op laag vuur trekken in de witte wijn en suiker. Laat afkoelen. Verwijder de takjes en roer de dooiers erdoor met een snufje zout. Klop het mengsel tot een luchtige sabayon op matig vuur (of werk au bain-marie).
  3. Serveer per portie twee citroencannoli’s met een bol pistache ijs, een flinke schep sabayonne en pistachepesto. Garneer met verse dragon en een beetje gemalen roze peper.

Ingrediënten

Voor de pistachepesto:

  • 1 gekonfijte citroen
  • 100 g pistachenoten
  • 2 el honing
  • 2 tl roze peper
  • 2 el olijfolie
  • ongeveer 80 ml water

Voor de sabayonne:

  • 10 g verse dragon
  • 150 ml witte wijn
  • 75 g kristalsuiker
  • 5 eidooiers

Voor het serveren:

  • 20 citroencannoli’s
  • 1 liter pistache roomijs
  • verse dragon
  • roze peper

Publicatie datum: 15 mei 2025