Churumuri

Churumuri: krokant Indiaas streetfood met geroosterde kokos en specerijen. Licht, smaakvol en perfect als streetfood-snack of verfijnde amuse in je restaurant.

Gang
Amuse Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
10
Type keuken
Indiaas
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Rooster de kokos in een droge pan tot het lichtbruin is. Laat afkoelen.
  2. Verkruimel de rijstwafels en zeef het fijne kruim eruit zodat je grove stukjes overhoudt.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten om overtollig vocht te voorkomen en snij de tomaat vervolgens in kleine blokjes. Snipper de uien en rasp de wortel fijn. Verwijder de zaden uit de chilipepers en hak ze in dunne reepjes. Hak de koriander fijn.
  4. Rooster het komijnzaad in een droge pan tot het lekker begint te ruiken. Vijzel het fijn en meng de garam masala en het azijnpoeder erdoor.
  5. Meng vlak voor het serveren de rijstwafelkruimels met de overige ingrediënten. Serveer de churumuri in puntzakken.

Variatietip

Gebruik 250 gram gepofte rijst in plaats van verkruimelde rijstwafels.   
Kook hiervoor eerst basmatirijst gaar in ruim gezouten water. Giet af en laat uitstomen.   
Spreid uit op bakplaten en droog 3 uur in een oven van 100°C tot alle korrels goed droog zijn. Frituur de rijst kort. De rijst poft binnen enkele seconden. Laat goed uitlekken en afkoelen. Bewaar afgesloten.  

Opmaaktip

Serveer de churumuri in puntzakken of in papieren bakjes.

Goed om te weten

Dit gerecht hangt volledig af van de verse bereiding. Je kunt het niet bewaren, want de gepofte rijst wordt dan vochtig en taai.

Ingrediënten

  • 100 g geraspte kokos
  • 250 g rijstwafels met zeezout
  • 10 trostomaten
  • 2 rode uien
  • 300 g wortel
  • 2 groene chili-pepers
  • 1 bussel koriander
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el garam masala
  • 1 el tamano sushinoki azijnmix

Publicatie datum: 06 mei 2025