Churros met rubychocoladesaus

Churros met rubychocoladesaus: Krokante churros met een fluweelzachte, pittige ruby chocoladesaus. Afgewerkt met bietpoeder en verse frambozen.

Gang
Nagerecht Ontbijtgerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
40 minuten
Wachttijd
2 uur

Bereidingswijze

  1. Maak het churrosbeslag door de churrosmix te mengen met water, ei en piment. Doe het in een spuitzak met een grote kartelspuitmond. Spuit lange banen beslag op bakpapier. Laat 2 uur invriezen.
  2. Breng de room met de piment aan de kook. Doe de ruby chocolade in een kom en giet de hete room erover. Dek de kom af en laat 5 minuten staan. Roer tot een gladde saus.
  3. Snij de repen churrosbeslag in stukken van 20 centimeter en frituur ze in porties op 180°C tot ze goudbruin zijn.
  4. Serveer de warme churros met de rubychocoladesaus. Garneer met bietpoeder en verse frambozen.

Variatietip

Vervang de ruby chocolade door pure of witte chocolade voor een andere smaakbeleving. Voeg een scheutje sinaasappellikeur toe aan de saus voor extra diepgang.

Ingrediënten

Voor de churros:

  • 250 g churrosmix
  • 400 ml koud water
  • 1 ei
  • 25 g purée de piment d’espelette

Voor de chocoladesaus:

  • 150 ml slagroom
  • 5 g purée de piment d’espelette
  • 200 g ruby chocolade

Garnering:

  • bietpoeder
  • frambozen

Publicatie datum: 15 mei 2025