Ceviche van zalmforel

Ceviche van Fjord zalmforel met yuzu, granny smith en krokante rijstvellen

Gang
Lunchgerecht Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Breek het rijstvel in kleine stukken. Frituur ze kort in olie van 170°C tot de stukjes uitzetten als kroepoek. Laat uitlekken en bestrooi met chiliflakes.
  2. Hak de rode peper fijn en meng met het yuzu-sap en de olijfolie.
  3. Snij de granny smith appel en rode ui in fijne brunoise. Hak de koriander grof. Meng appel, ui en koriander door het yuzu-mengsel.
  4. Snij de zalmforel in dunne sneedjes. Verdeel over bordjes en bestrooi met een beetje zout. Lepel de dressing over de vis en garneer met het krokante rijstvel.

Ingrediënten

  • 1 rijstvel
  • frituurolie
  • ½ tl chiliflakes
  • 1 rode peper
  • 50 ml yuzu-sap
  • 50 ml olijfolie
  • 1 granny smith appel
  • 50 g rode ui
  • 10 g verse koriander
  • 500 g fjord zalmforel

Publicatie datum: 08 mei 2025

Bijpassende dranksuggestie