Buffalo wings

Krokant gefrituurde kippenvleugels met hot sauce en romige blue cheesedip. Geserveerd met knapperige selderij en bospeen sticks.

Gang
Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
45 minuten
Wachttijd
12 uur

Bereidingswijze

  1. Snij de vleugels eventueel doormidden op het gewricht. Leg ze op een rek en laat ze een nacht drogen in de koeling.
  2. Wentel de vleugels door de rijstbloem en druk goed aan. Kneus de knoflook.
  3. Smelt de boter op laag vuur en meng de hot pepper sauce, ketchup, knoflook, azijn en het zout erdoor. Laat 10 minuten trekken en verwijder de knoflook. Dit is de tabascoboter.
  4. Pureer de blauwe kaas, crème fraîche, mayonaise en citroensap tot een dipsaus en breng op smaak met peper en zout.
  5. Schil de bospenen en bleekselderij met een dunschiller en snijd in dunne balkjes (sticks) van 5 centimeter.
  6. Frituur de wings in porties goudbruin en knapperig (ongeveer 6-8 min) op 175°C. Laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Wentel de wings na het bakken meteen door de tabascoboter.
  8. Serveer de wings met selderij, wortel en blue cheesedip.

Gemakstip

Je kunt het drogen van de vleugels eventueel achterwege laten. De vleugels worden dan iets minder krokant na het frituren.

Serveertip

Je kunt buffalowings ook als onderdeel van een salade of hoofdgerecht serveren.

Ingrediënten

  • 3 kg scharrelkip cajun wings
  • 100 g rijstmeel
  • 250 g ongezouten boter
  • 2 flesjes hot pepper sauce (à 85 ml)
  • 100 ml ketchup
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 ml witte azijn
  • 5 g zout
  • 250 g blauwe kaas
  • 200 g crème fraîche
  • 100 g mayonaise
  • 10 ml citroensap
  • 1 bos bospeen
  • 10 stengels bleekselderij
  • frituurolie

Publicatie datum: 09 mei 2025