Aspergesalade

Salade van groene asperges, gerookte zalm en geroosterde sesam

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Maak de asperges schoon, kook ze in gezouten kokend water en zet ze koel weg.
  2. Snij de gerookte zalm in blokjes.
  3. Bak de geroosterde sesam.
  4. Kerf een mooi bloem- of bladmotief in de radijsjes en het roodloof en dompel ze in een kom met ijskoud water zodat ze opengaan.
  5. Meng in een kom de asperges, de gerookte zalm, de sesam en de vinaigrette. Leg deze mengeling in het midden van het bord.
  6. Schik naar eigen smaak de andere ingrediënten errond.

Ingrediënten

  • 60 g fijne groene asperges
  • 50 g gerookte zalm
  • 3 g geroosterde sesam
  • 5 g tagetes bloemblaadjes
  • 5 g roodloof
  • 5 g lange radijsjes
  • 2 plukjes shiso cress
  • 15 g Hellemans vinaigrette aceto balsamico

Publicatie datum: 03 april 2025