‘Saté’ van tijgergarnaal met koude kokossoep

‘Saté’ van tijgergarnaal met een koude kokossoep, balletjes van pandan, seroendeng en zoetzure groenten  

Gang
Lunchgerecht Hapje Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
40 minuten

Bereidingswijze

  1. Halveer de tijgergarnalen in de lengte en marineer met een scheutje olie, garam massala, peper en zout en rijg aan een spies.
  2. Was de komkommer en snijd grof. Was de ongeschilde granny smith, snijd in parten en verwijder het klokhuis.
  3. Draai de appel en komkommer met het sap van 2 limoenen, de kokosmelk, munt, koriander, een snufje zout en enkele druppeltjes tabasco fijn in de keukenmachine en giet door een zeef.
  4. Kook de rijst met de steranijs en kruidnagel gaar. Giet af en laat afkoelen tot het lauwwarm is. Maak balletjes van de rijst en rol door de seroendeng.
  5. Snijd 4 linten van de komkommer en 4 linten van de rettich. Marineer 30 minuten in 5 cl sushiazijn.
  6. Rol de bieslook strak op in de rettich en snijd doormidden.
  7. Maak rolletjes van de komkommer en snijd eveneens doormidden.
  8. Dresseer strak op het bord zoals op de foto.
  9. Gril de spies van garnaal met een beetje olie op hoog vuur en dresseer in het bord.
  10. Serveer de koude kokossoep er aan tafel bij.
  11. Garneer eventueel met dungesneden rode peper en shiso.

Ingrediënten

  • 500 g kokosmelk
  • 15 g gember schoon
  • 2 limoenen
  • 1 grannysmithappel
  • 1 komkommer
  • 5 g koriander
  • 5 g munt
  • tabasco
  • 12 schoongemaakte tijgergarnalen
  • 2 g garam masala
  • 100 g pandanrijst
  • 1 kruidnagel
  • 1 steranijs
  • 50 g seroendeng
  • 1 vel rijstpapier
  • 10 g rode peper
  • 50 g komkommer
  • 50 g komkommer
  • 50 g rettich
  • 50 g rettich
  • 1 bakje shiso

Publicatie datum: 14 maart 2025