Potato flight met gebakken black tiger garnaal

Aardappeltaartje met gebakken black tiger garnaal, crème fraîche en bieslook

Gang
Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
8
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 155 °C.
  2. Smeer een kleine cakevorm of een kleine rechthoekige bakvorm aan de binnenkant in met een beetje gesmolten geitenboter.
  3. Schil de aardappels en schaaf ze flinterdun op een mandoline. Spoel ze absoluut niet af.
  4. Maak een laagje van de aardappel in de vorm, smeer lichtjes in met de gesmolten boter en kruid met een beetje peper en een snufje zout en maak weer een nieuw laagje. Ga op deze manier door tot alle aardappel is gebruikt. 
  5. Leg er een velletje bakpapier op en druk gelijkmatig aan. Leg er iets zwaars op dat vuurvast is en plaats in de oven. Bak in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een scherp mesje of de aardappel gaar is.
  6. Leg er een velletje bakpapier op en druk gelijkmatig aan. Leg er iets zwaars op dat vuurvast is en plaats in de oven. Bak in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een scherp mesje of de aardappel gaar is.
  7. Pel de black tiger garnalen en snijd langs de rugkant bijna helemaal door. Verwijder het darmkanaal.
  8. Bak de garnalen in een scheutje zonnebloemolie rondom stevig tot ze rood kleuren en nét gaar zijn. Kruid eventueel met een snufje zout en versgemalen peper.
  9. Leg de black tiger op het aardappeltaartje en lepel er een beetje crème fraîche langs. Bestrooi met bieslook en garneer eventueel met een beetje forelkuit.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappels
  • 50 g gesmolten geitenboter
  • 8 black tiger garnalen
  • 1 tl fijngesneden bieslook
  • 4 tl crème fraîche
  • scheutje zonnebloemolie
  • versgemalen peper
  • zout
  • optioneel: foreleitjes

Publicatie datum: 14 maart 2025