Open lasagne met asperges en scholfilet

In geitenboter gesmoorde asperges, met scholfilet en tuinboontjes

Gang
Lunchgerecht Tussengerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snijd er de harde onderkant af. Kook de asperges 3 minuten in gezouten water. Neem uit het vocht en laat uitwasemen. Snijd de asperges schuin in stukjes.
  2. Laat kort voor het serveren de geitenboter smelten en smoor er de asperges ongeveer 5 minuten in. Voeg de laatste 2 minuten de tuinboontjes toe en kruid het geheel met versgemalen peper en fleur de sel.
  3. Kook de lasagnevellen 5 minuten in gezouten water, giet af en spoel goed koud. 
  4. Laat in een steelpan de witte wijn tot 1/3 inkoken. Voeg er 15 cl visfond aan toe en laat opnieuw tot 1/3 inkoken. Voeg de kookroom toe en laat opnieuw tot 1/3 inkoken.
  5. Monteer net voor het serveren de saus lichtjes met een klontje roomboter. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de saus. Breng, indien nodig, op smaak met versgemalen peper en roer er optioneel de zalmeitjes doorheen. 
  6. Verwarm in een ondiepe pan de rest van de visfond en leg er de scholfilets in. Laat op een laag vuurtje ongeveer 4-6 minuten smoren tot de scholfilets nét gaar zijn geworden.
  7. Snijd de beide lasagnevellen in 2 lange banen en laat goed warm worden in het vocht waarin de scholfilet is gesmoord.
  8. Dresseer de lasagnevellen in een diep bord en leg er de scholfilet voorzichtig tussen. Lepel er de gesmoorde asperges met tuinboontjes bij en tussen en schenk er ten slotte de saus overheen.

Ingrediënten

  • 8 witte asperges
  • 50 g geitenboter
  • 2 lasagnevellen
  • 4 scholfilets
  • 15 cl witte wijn
  • 35 cl visfond
  • 15 cl kookroom
  • 12 takjes bieslook
  • 400 g dubbel gedopte tuinboontjes
  • klontje roomboter
  • versgemalen peper
  • fleur de sel
  • optioneel: 1 el forelkuit

Publicatie datum: 12 maart 2025