Gegratineerde sardientjes met burrata

Met burrata gegratineerde sardientjes, geserveerd met flatbread

Gang
Lunchgerecht Brunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185 °C met de grillstand aan.
  2. Leg het brood op een bakplaat en bak af volgens de instructies op de verpakking.
  3. Open de blikjes met sardientjes en giet het grootste gedeelte van de olijfolie af. Zorg ervoor dat de sardientjes in het blikje blijven liggen. 
  4. Bestrooi de sardientjes lichtjes met gerookt paprikapoeder en kruid met versgemalen peper.
  5. Snijd de burrata doormidden en leg een halve bol in ieder blikje. Bestrooi nog lichtjes met paprikapoeder en versgemalen peper.
  6. Plaats in de voorverwarmde oven en laat in ongeveer 10 minuten mooi gratineren. 
  7. Serveer het hete blikje met gegratineerde sardientjes met het gebakken flatbread.

Ingrediënten

  • 2 blikjes Ortiz sardines
  • 1 Très Bonne flatbread
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 bol burrata
  • versgemalen peper

Publicatie datum: 11 maart 2025