Luchtige cheesecake met rabarber en pistache

Cheesecake met rabarber in een glaasje

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de harde onderkant van de stengels rabarber en trek met een mesje de stugge draden van de stengels.
  2. Doe de draden met 1 dl water in een steelpan en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen en inkoken, zodat de draden de kleur en de smaak hebben afgegeven. Zeef het vocht en laat afkoelen. 
  3. Snijd de rest van de rabarber in stukjes en doe in een pan met citroensap en -rasp. Voeg een paar eetlepels water toe en verwarm zachtjes tot het kookpunt. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen en voeg dan de geleisuiker toe. Laat nog kort doorkoken, neem van het vuur en laat volledig afkoelen in de koelkast. 
  4. Voeg een flinke eetlepel van de compote toe aan het rabarberwater.
  5. Spoel de fles cheesecake af onder de hete kraan, zodat de inhoud vloeibaar wordt. Giet in de kom van een planeetmenger en klop op hoge snelheid luchtig. Voeg het rabarberwater toe en klop nog kort door. Schep in een spuitzak.
  6. Stamp de cantucci in de vijzel of met een mesje tot kruimels en verdeel over 4 glazen. Houd er 4 achter om het dessert te garneren.
  7. Spuit een mooi laagje cheesecake op de koekjes en schep er een gedeelte van de compote op. Spuit hier weer een laagje cheesecake op en vul de glazen op deze manier tot ¾.
  8. Laat 2 uur volledig opstijven in de koelkast.
  9. Leg er net voor het serveren een cantucci op en lepel er de pistachepasta overheen. Bestrooi eventueel met geroosterde pistachenoten.

Tip

Je kunt de geleisuiker ook vervangen door reguliere kristalsuiker. De binding zal dan alleen minder zijn, dat kun je opvangen door het bij te binden met geweekte gelatine.  

Ingrediënten

  • 4 dl Debic cheesecake
  • 6 stengels rabarber
  • 100 g geleisuiker speciaal
  • sap en rasp van ¼ citroen
  • 10 cantucci pistache
  • 2 el pistachepasta
  • optioneel: 2 el geroosterde pistachenoten

Publicatie datum: 12 maart 2025