Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Haal de lamsrack uit de verpakking en dep zeer goed droog. Kruid rondom stevig met versgemalen peper en zout.
Verwarm de oven voor op 140 °C.
Tourneer de aardappelen zodat mooie tonnetjes ontstaan. Spoel goed af onder de kraan. Dep droog en bak lichtjes rondom aan in een bakpan in een beetje daslookboter. Blus af met 15 cl lamsfond en laat onder een deksel zachtjes verder garen. Controleer met een mesje of de aardappels gaar zijn. Neem de deksel weg en laat het vocht vrijwel geheel verdampen.
Schil ondertussen de asperges en snijd er de harde onderkant af. Snijd in de lengte doormidden en blancheer 2 minuten in gezouten water.
Braad de lamsrack in een ovenvaste pan aan in een klontje daslookboter tot deze rondom mooi gekleurd is.
Leg de lamsrack met de botkant naar beneden in de pan en laat nog 10 minuten doortrekken in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en laat nog even rusten.
Verwarm de pan waarin het lamsvlees is gebakken en blus af met de rest van de fond. Laat stevig inkoken en voeg er dan de fijngesneden blaadjes basilicum en de pijnboompitjes aan toe.
Dresseer de asperges strak op een plateau en brand lichtjes af met een brandertje. Verkruimel er de geitenkaas overheen en brand nog iets verder af.
Leg met behulp van een spatel op het bord en dresseer er de doperwtjes en de aardappels op en langs. Garneer met de topjes dille.
Snijd koteletten van de lamsrack en leg er tegenaan.
Snijd koteletten van de lamsrack en leg er tegenaan.