Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Borstel de aardappels zeer goed schoon onder de kraan en dep goed droog met keukenpapier.
Maak de sjalotten schoon en snipper fijn.
Houd enkele mooie topjes dille achter en snijd de rest fijn. Snijd de bieslook in dunne ringetjes.
Rasp de aardappels op de blokrasp zeer fijn, knijp het vocht eruit en meng direct met de gesnipperde sjalot, 2 eieren en de bieslook en de dille. De aardappels mogen dus niet gewassen of gespoeld worden na het raspen. Kruid de massa rijkelijk met versgemalen peper en zout.
Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een brede bakpan op middelhoog vuur en schep er het aardappelmengsel in. Druk plat met een spatel, zodat het ongeveer een centimeter dik is. Is de pan niet groot genoeg, bak dan meerdere rösti’s.
Laat rustig bakken tot de onderkant goudbruin en krokant is geworden en draai de rösti met behulp van een deksel om. Bak de andere kant eveneens goudbruin en krokant. Reken op ongeveer 8 minuten per kant. Test met een scherp mesje of de aardappel gaar is. Eventueel kan de rösti nog verder gegaard worden in de oven.
Kook ondertussen de kwarteleieren 3 minuten in kokend water. Laat direct schrikken en pel ze voorzichtig.
Dresseer de warme rösti op een grote schaal en leg de gerookte zalm er luchtig op.
Snijd de kwarteleieren doormidden en verdeel over de rösti.
Pluk er de burrata overheen en kruid met versgemalen peper. Rasp er wat citroenschil overheen. Garneer met de dilletopjes en eventueel nog met de kappertjes en preikiemen.
Ingrediënten
600 g vastkokende aardappels
2 banaansjalotten
1/6 bos dille
1/6 bos bieslook
2 eieren
6 kwarteleieren
400 g gerookte zalm
1 bol burrata
rasp van ¼ citroen
scheutje zonnebloemolie
versgemalen peper
zout
optioneel: 2 el uitgelekte kappertjes, handje preikiemen