IJstaart met pistache en voorjaarsfruit

IJstaart met drie soorten roomijs, pistache, frambozen en blauwe bessen

Gang
Nagerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
8 10
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Maal de cantuccini in de keukenmachine of in de vijzel tot kruimels en voeg er de gesmolten boter aan toe. Laat nog kort draaien tot een grof geheel is ontstaan.
  2. Bekleed een diepe bakplaat met bakpapier en verdeel de koekjes over de bodem. Druk goed en gelijkmatig aan en laat opstijven in de koelkast.
  3. Laat de 3 ijssoorten afzonderlijk van elkaar iets zachter worden.
  4. Rol het ijs met behulp van een deegroller tussen 2 vellen bakpapier uit tot een rechthoek die de maat heeft van de bakplaat met koekbodem. Plaats direct in de vriezer en laat minimaal 2 uur goed opstijven.
  5. Neem de ijsplakken uit de vriezer en snijd eventueel iets bij, zodat ze de maat hebben van de bodem.
  6. Leg het vanille-ijs op de bodem en daarop het pistache-ijs en vervolgens het aardbeienijs. Druk iets aan en plaats nog een half uur terug in de vriezer om op te stijven. 
  7. Neem de ijstaart uit de vriezer en lepel er de pistachepasta overheen. Verdeel er de verse vruchten overheen.
  8. Verdeel de meringues tussen de vruchten. Bestrooi met de geroosterde pistache en garneer eventueel met topjes munt en eetbare bloemetjes.

Tip

Je kunt volop variëren met de ijssoorten die je wilt gebruiken. Pas deze aan naar je eigen wensen en voel je vrij om er meer of minder te gebruken dan aangegeven in het recept.  

Ingrediënten

  • 250 g cantuccini pistache-hazelnoot
  • 100 g gesmolten roomboter
  • 10 grote bollen vanilleroomijs
  • 10 grote bollen pistacheroomijs
  • 10 grote bollen aardbeienroomijs
  • 3 el pistachepasta
  • 2 el geroosterde pistachenoten
  • 150 g frambozen
  • 150 g blauwe bessen
  • frambozenmeringues
  • Optioneel: topjes verse munt, eetbare bloemetjes

Publicatie datum: 12 maart 2025