Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de bovenkant van de koolrabi’s er horizontaal af. Snijd iets van de onderkant, zodat de koolrabi blijft staan. Hol de koolrabi’s uit met behulp van een kleine parisienneboor. Snijd eventueel de binnenkant van de koolrabi met een scherp mesje bij, zodat deze strak oogt.
Maak de banaansjalot schoon en snipper ragfijn.
Schil de peer en steek er eveneens bolletjes uit.
Maak de venkel schoon en steek ook daar bolletjes uit, gebruik de helft.
Meng de bolletjes koolrabi met de gesnipperde sjalot, de peer en de venkel. Maak lichtjes aan met een scheut goede olijfolie, limoensap en -rasp. Kruid met zout en peper.
Snijd de helft van de muntblaadjes ragfijn en meng met de salade.
Draai de rest van de venkel, de afsnijdsels van de koolrabi, de rest van de peer en de rest van de muntblaadjes door de sapcentrifuge. Verfris dit sap met een beetje limoensap en kruid eventueel met een snufje zout.
Plaats de salade en het sap tot gebruik in de koelkast, zodat het ijskoud is.
Vul de koolrabi met de salade en schenk er het sap bij.
Lepel er nog een beetje chili-olie overheen. Garneer eventueel met topjes munt. Plaats het kapje er terug op en laat je gasten het aan tafel openen.