IJskoude koolrabi

Salade van koolrabi, peer en venkel met z’n eigen jus

Gang
Lunchgerecht Brunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de bovenkant van de koolrabi’s er horizontaal af. Snijd iets van de onderkant, zodat de koolrabi blijft staan. Hol de koolrabi’s uit met behulp van een kleine parisienneboor. Snijd eventueel de binnenkant van de koolrabi met een scherp mesje bij, zodat deze strak oogt.
  2. Maak de banaansjalot schoon en snipper ragfijn.
  3. Schil de peer en steek er eveneens bolletjes uit. 
  4. Maak de venkel schoon en steek ook daar bolletjes uit, gebruik de helft.
  5. Meng de bolletjes koolrabi met de gesnipperde sjalot, de peer en de venkel. Maak lichtjes aan met een scheut goede olijfolie, limoensap en -rasp. Kruid met zout en peper.
  6. Snijd de helft van de muntblaadjes ragfijn en meng met de salade.
  7. Draai de rest van de venkel, de afsnijdsels van de koolrabi, de rest van de peer en de rest van de muntblaadjes door de sapcentrifuge. Verfris dit sap met een beetje limoensap en kruid eventueel met een snufje zout.
  8. Plaats de salade en het sap tot gebruik in de koelkast, zodat het ijskoud is.
  9. Vul de koolrabi met de salade en schenk er het sap bij.
  10. Lepel er nog een beetje chili-olie overheen. Garneer eventueel met topjes munt. Plaats het kapje er terug op en laat je gasten het aan tafel openen.

Ingrediënten

  • 4 koolrabi’s met loof
  • ½ banaansjalot
  • ½ banaansjalot
  • ½ venkel
  • 2 takjes verse munt
  • sap en rasp van ½ limoen
  • 4 tl crunchy chili-olie
  • scheutje goede olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 12 maart 2025