Gegratineerde sardientjes met gremolata

Met gremolata gegratineerde sardientjes, geserveerd met flatbread

Gang
Lunchgerecht Brunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185 °C met de grillstand aan.
  2. Leg het brood op een bakplaat en bak af volgens de instructies op de verpakking.
  3. Open de blikjes met sardientjes en giet het grootste gedeelte van de olijfolie af. Zorg ervoor dat de sardientjes in het blikje blijven liggen.
  4. Hak voor de gremolata de peterselie ragfijn. Maak de knoflook schoon en hak zo fijn mogelijk of pers deze uit.
  5. Meng de peterselie met de knoflook en rasp er de schil van een halve citroen bij.
  6. Voeg de panko toe en kruid het geheel met een beetje fleur de sel en lekker wat versgemalen peper.
  7. Besprenkel de sardientjes met citroensap en verdeel rijkelijk de gremolata eroverheen.
  8. Plaats in de voorverwarmde oven, met de ventilator uit en laat in ongeveer 10 minuten mooi gratineren.
  9. Serveer het hete blikje met gegratineerde sardientjes met het gebakken flatbread.

Ingrediënten

  • 2 blikjes Ortiz sardines
  • 1 Très Bonne flatbread
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/6 bos platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ citroen
  • 50 g panko
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

Publicatie datum: 11 maart 2025