Gebraden lamsrack met parelcouscous

Lamsrack met smaken uit het Midden-Oosten en een warme salade van parelcouscous, artisjok en voorjaarsgroenten

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Haal de lamsrack uit de verpakking en dep zeer goed droog. Optioneel kun je de botjes helemaal schoonkrabben. Wrijf rondom in met 1 eetlepel za’atar en laat nog even intrekken.
  2. Verwarm de oven voor op 140 °C.
  3. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken. 
  4. Giet ondertussen de artisjokken af, maar vang de olie wel op. Snijd de artisjokken nog eenmaal doormidden.
  5. Maak de parelcouscous aan met een beetje van de olie van de artisjokken en houd dan warm onder een deksel. 
  6. Braad de lamsrack in een ovenvaste pan aan in een beetje van de olie van de artisjokken tot deze rondom mooi gekleurd is. 
  7. Leg de lamsrack met de botkant naar beneden in de pan en laat nog 10 minuten doortrekken in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en laat nog even rusten.
  8. Rooster in een hapjespan de artisjokken in een beetje van de eigen olie. Voeg er de tuinboontjes en doperwtjes aan toe en laat smoren tot ze beetgaar zijn. Voeg de parelcouscous toe.
  9. Snijd ondertussen de muntblaadjes en de peterselie en de muntblaadjes ragfijn. Meng 2/3 van de peterselie met de yoghurt en verfris met limoensap en -rasp.
  10. Voeg de rest van de gesneden kruiden toe aan de couscous. Verfris met de rest van de limoen.
  11. Dresseer de parelcouscous op een schaal. 
  12. Snijd koteletten van de lamsrack en dresseer op de couscous.
  13. Druppel er nog wat van de yoghurt bij en serveer de rest van de yoghurt er apart bij. Garneer eventueel met een paar muntblaadjes.

Ingrediënten

  • 1 lamsrack
  • 1,5 el za’atar
  • 250 g parelcouscous tricolores
  • 1 pot geroosterde artisjokken in olie
  • 300 g dubbel gedopte tuinboontjes
  • 300 g gedopte doperwtjes
  • 4 takjes verse munt
  • 1/6 bos platte peterselie
  • 2 dl Turkse yoghurt
  • sap en rasp van ¼ limoen
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 11 maart 2025