Fresh spring rolls met gerookte kipfilet

Zachte loempia met groente, gerookte kipfilet en kimchi

Gang
Brunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de komkommer in stukken van ongeveer 10 centimeter en snijd vervolgens in staafjes. Gebruik de zachte binnenkant van de komkommer niet.
  2. Schil de winterwortel en snijd in stukken ter grootte van de komkommer en snijd vervolgens in fijne julienne.
  3. Trek de draden van de peultjes en snijd in fijne julienne.
  4. Maak de groenten afzonderlijk lichtjes aan met een beetje vissaus, limoensap en -rasp.
  5. Pluk de blaadjes munt en koriander.
  6. Snijd de gerookte kipfilet in mooie, lange plakjes.
  7. Week de rijstvellen in koud water tot ze zacht zijn geworden. En druk voorzichtig helemaal vlak.
  8. Leg naast elkaar op het aanrecht.
  9. Leg de plakjes gerookte kipfilet strak in het midden van het rijstvel en verdeel er de kimchi over.
  10. Leg er strak de groente, muntblaadjes en koriander op. Bestrooi met de gehakte pinda’s.
  11. Vouw de beide zijkanten van het rijstvel over de groenten en rol strak op.
  12. Leg de spring rolls met de vouw naar beneden op een schaal en serveer er de sesamsaus en de chili-olie als dipsaus bij.

Ingrediënten

  • 8 rijstvellen
  • ½ komkommer
  • ½ winterwortel
  • 125 g peultjes
  • 2 takjes verse munt
  • 4 takjes verse koriander
  • scheutje vissaus
  • 1 limoen
  • 1 el gehakte pinda’s
  • 240 g gerookte kipfilet
  • 160 g uitgelekte kimchi
  • 1 dl sesamsaus
  • 2 el crunchy chili-olie

Publicatie datum: 11 maart 2025