Fresh spring rolls met coquilles

Zachte loempia met groente, coquilles en hoisinsaus  

Gang
Brunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de komkommer in stukken van ongeveer 10 centimeter en snijd vervolgens in staafjes. Gebruik de zachte binnenkant van de komkommer niet.
  2. Schil de winterwortel en snijd in stukken ter grootte van de komkommer en snijd vervolgens in fijne julienne. 
  3. Trek de draden van de peultjes en snijd in fijne julienne.
  4. Maak de groenten afzonderlijk lichtjes aan met een beetje vissaus, limoensap en -rasp. 
  5. Pluk de blaadjes munt en koriander.
  6. Snijd iedere coquille in 3 plakjes en smeer aan beide kanten rijkelijk in met hoisinsaus.
  7. Verwarm een antiaanbakpan tot deze gloeiendheet is en bak er de plakjes coquille 30 seconden op 1 kant in. Neem direct uit de pan.
  8. Week de rijstvellen in koud water tot ze zacht zijn geworden.
  9. Leg naast elkaar op het aanrecht. En druk voorzichtig helemaal vlak.
  10. Leg 3 plakjes coquille dakpansgewijs in het midden van het rijstvel en verdeel er strak de groente, muntblaadjes en koriander op. Bestrooi met de gehakte pinda’s.
  11. Vouw de beide zijkanten van het rijstvel over de groenten en rol strak op.
  12. Leg de spring rolls met de vouw naar beneden op een schaal en serveer er de sesamsaus en de chili-olie als dipsaus bij.

Ingrediënten

  • 8 rijstvellen
  • ½ komkommer
  • ½ winterwortel
  • 125 g peultjes
  • 2 takjes verse munt
  • 4 takjes verse koriander
  • scheutje vissaus
  • 1 limoen
  • 1 el gehakte pinda’s
  • 8 coquilles
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 dl sesamsaus
  • 2 el crunchy chili-olie

Publicatie datum: 11 maart 2025