Deviled Slider zalm-asperges

Gevuld eitje, geserveerd als een sandwich met asperge en gerookte zalm  

Gang
Lunchgerecht Brunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren in 8 minuten hard in kokend water. Laat direct schrikken en spoel koud. 
  2. Pel de eieren voorzichtig en snijd in de lengte doormidden. 
  3. Haal er het eigeel uit en wrijf door een fijne zeef. 
  4. Meng het eigeel met de mayonaise, de mosterd en het kerriepoeder en kruid met zout en peper.
  5. Leg de 2 gehalveerde eiwitten met de opening naar boven op de snijplank. Eventueel kun je van 1 van de eiwitten aan de onderkant een dun plakje afsnijden, zodat deze mooi plat blijft liggen.
  6. Vul de holte (waar de eidooier zat) met de crème van eidooier en smeer er nog een mooi laagje van de crème op.
  7. Snijd de asperges in de lengte doormidden en snijd in stukjes die net langer zijn dan de eiwithelft. Maak de stukjes asperges aan met de fijngesneden peterselie, een scheutje olijfolie, citroensap en -rasp, peper en zout.
  8. Verdeel de stukjes asperges over 4 eiwithelften en leg er luchtig een plakje gerookte zalm op.
  9. Leg er de andere eiwithelft omgekeerd op.
  10. Bestrooi eventueel nog met een beetje sesamzaad om het er echt als een sandwich uit te laten zien. Zet eventueel vast met een tandenstoker.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl gladde mosterd
  • mespuntje kerriepoeder
  • 4 gekookte witte asperges
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • ¼ citroen
  • 200 g gerookte zalm
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout
  • optioneel: mespuntje sesamzaad

Publicatie datum: 11 maart 2025