Deviled Slider pulled chicken

Gevuld eitje, geserveerd als een sandwich met pulled chicken en kimchi  

Gang
Lunchgerecht Brunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren in 8 minuten hard in kokend water. Laat direct schrikken en spoel koud. 
  2. Pel de eieren voorzichtig en snijd in de lengte doormidden. 
  3. Haal er het eigeel uit en wrijf door een fijne zeef.
  4. Meng het eigeel met de mayonaise, de mosterd en het kerriepoeder en kruid met zout en peper. 
  5. Leg de 2 gehalveerde eiwitten met de opening naar boven op de snijplank. Eventueel kun je van 1 van de eiwitten aan de onderkant een dun plakje afsnijden, zodat deze mooi plat blijft liggen. 
  6. Vul de holte (waar de eidooier zat) met de crème van eidooier en smeer er op 1 helft nog een mooi laagje van de crème op.
  7. Rooster de pulled chicken in een antiaanbakpan tot het goed warm is en licht krokant begint te worden aan de randjes.
  8. Verdeel de uitgelekte kimchi over 4 helften van het eiwit en top met de gebakken pulled chicken.
  9. Leg er de andere eiwithelft omgekeerd op. 
  10. Bestrooi eventueel met een beetje sesamzaad om echt de uitstraling van een sandwich te krijgen. Je kunt de deviled slider nog vastzetten met een prikker.

Tip

Wil je het nog wat pittiger hebben, dan kun je het kerriepoeder vervangen door een mespuntje cayennepeper.  

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl gladde mosterd
  • mespuntje kerriepoeder
  • 150 g pulled chicken
  • 100 g uitgelekte kimchi
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout
  • optioneel: mespuntje sesamzaad

Publicatie datum: 11 maart 2025